top of page
  • תמונת הסופר/תמשרד אלטו קליין שטיינמץ תל אביב

פונדקאות בכל העולם- סקירת מגמות ושינויים

עודכן: 4 ביולי


בית המשפט העליון בישראל הכריע השנה בפסק דין תקדימי ולפיו מעתה יותרו אימוץ לזוגות חד מיניים בישראל, גם הליכי הפונדקאות בישראל ומחוץ לה גדלים באופן דרמטי משנה לשנה, מבחירה ושלא, מוצאים את עצמם הורים בפוטנציאל מתחילים לברר אודות הרחבת המשפחה דרך הליכי פונדקאות. מדינות רבות הגמישו את תנאי הכניסה, למשל לחד מיניים וחד הוריים, במקביל מדינות שבהם ההליכים היו זולים ומהירים סגרו שעריהם, אסרו את הליכי הפונדקאות לזרים מטעמים שונים וכך נוצרת מגמת מעבר למדינות אחרות, דתיות פחות ויקרות יותר


הליכי האימוץ והפונדקאות בישראל ובעולם גדלים באופן דרמטי משנה לשנה, מבחירה ושלא, מוצאים את עצמם הורים בפוטנציאל מתחילים לברר אודות האפשרות להביא ילדים דרך הליכי פונדקאות. מדינות רבות הגמישו את תנאי הכניסה, למשל לחד מיניים וחד הוריים, במקביל מדינות שבהם ההליכים היו זולים ומהירים סגרו שעריהם, אסרו את הליכי אימוץ ופונדקאות לזרים מטעמים שונים וכך נוצרת מגמת מעבר למדינות אחרות, דתיות פחות ויקרות יותר. סקירה על המגמות והסיכונים.


בית המשפט בישראל פרסם פסק דין תקדימי ומרגש, לפיו מעתה יותרו אימוץ לזוגות חד מיניים בישראל, בכך צועדת ישראל צעד נוסף אופטימי, לא קטן ומרגש ומחזקת את היותה מדינה דמוקרטית, נאורה, שיוויונית, יותר מרכיבים אחרים המתעצמים בה במקביל ופוערים בורות של בורות.


שנים רבות אישרו וביצעו הליכי פונדקאות לזרים במזרח, כשהודו היתה המדינה המובילה במספר הפונים לפונדקאות (ותאילנד אחריה), יש גם מי שסברו שהרפואה בהודו מפותחת ומתקדמת ומאפשרת טיפול ראוי גם במקרים של סיבוכים בדרך, אך כבר בשנת 2013 הגיעה ההתראה הראשונה כי הודו מתכוונת לסגור שעריה וב2015 אכן סגרה הודו שעריה לפונדקאות לזרים (מלבד זוגות הטרוסקסואליים) ומשרד החוץ הישראלי הודיעה כי מעתה לא יסייע לישראלים שבכל זאת ירצו לבצע את הליך הפונדקאות בהודו, לצאת עם הילוד מהודו ולהיכנס לישראל.


מהות ההודעה המפסיקה את התמיכה והסיוע לישראלים נובעת מעמדת המוצא המשפטית בישראל ולפיה, היא מאמצת את הדין החל במדינה בה מתבצע הליך הפונדקאות כך שרק מדינה שבה האם הפונדקאית חותמת כדין על ויתור על הילוד והחוק המקומי מאפשר זאת ומכיר בכך, רק שם ימשיך ההליך אל ההכרה בילוד כאזרח ישראל בעל מעמד שווה זכויות ומוכר כבן להוריו.

לכך נוסיף את ההכרח שחתימת הפונדקאית על הויתור תעשה בפני נוטריון מקומי וקונסול ישראלי, היינו: כי רק מדינות שלהן יש יחסים דיפלומטיים עם ישראל, יכולות לענות על תנאי הבסיס הנ"ל להתחיל בו את הניתוק בין הילוד לפונדקאית ובכך להבטיח כי יתאפשר הליך הכרה כצאצא להוריו ואזרח ישראלי.


להמשך קריאה - לחצו כאן


פונדקאות


Comentários


bottom of page